Dit wil je niet missen! De Balgexpres, gastheer van het Nationaal Park, maakt op 13 augustus een speciale vallende sterrentocht. Boswachter Nathan gaat ook mee, om op de Balg te vertellen over het heelal, sterrenbeelden en natuurlijk de vallende sterrenregen van de Perseïden.

Een rit in het donker naar de uiterste oostpunt van Schiermonnikoog is al een avontuur op zich. En op dinsdag 13 augustus komt daar nog een attractie bij: vallende sterren. We bevinden ons dan namelijk in de periode van de Perseïden; de aarde passeert een band met veel meteoren, waardoor er heel veel vallende sterren te zien zijn.
We vertrekken om 21.30 uur en rijden met de Balgexpres naar het oosten. Aangekomen op de Balg kun je – mits het helder weer is – genieten van de weidsheid van het Wad en de Noordzee, en van een heuse sterrenregen. Er gaat een gids mee die van alles kan vertellen over de sterren, de planeten, de Melkweg en de rest van het heelal.
Deze tocht gaat ook door als het bewolkt weer is. Mogelijk trekt het nog open, maar ook als dat onverhoopt niet het geval is, is deze tocht de moeite meer dan waard. Alleen bij extreem slecht weer lasten we de tocht af. In dat geval krijg je het tijdig te horen.

De prijs van deze unieke tocht is € 30,- voor volwassenen en € 15,- voor kinderen. Leden van Natuurmonumenten krijgen 30% korting. Aanmelden kan bij de balie van informatiecentrum Het Baken of online op de website van Natuurmonumenten.